Translate

čtvrtek 24. srpna 2017

Příroda, krajka, ornamenty...

...a díky kraft papíru také vintage vzhled – to je přesně to, co spojuje tato přáníčka. Zcela záměrně jsem se držela bílé barvy, která tak úžasně na přírodně hnědém papíru vynikne. Pak je možné jen velmi decentní zdobení. Posuďte to sami...
 Inspiraci s fotografiemi jsem vytvořila pro e-shop ScrapArt.
http://www.scrap-art.cz/
Pohrála jsem si opět s texturovací krakelovací pastou, která vytváří zasycháním drobné prasklinky a tím i vzhled z časů dávno minulých (při pozvolném vysychání na vzduchu v silnější vrstvě vzniká výraznější struktura). Já jsem zvolila časově úspornější variantu a po nanesení pasty přes šablonu jsem sušila horkovzdušnou pistolí. Schnutí je rychlejší a výsledná struktura jemnější.
Krok číslo jedna bylo tedy nanesení textury a její vysušení ;)
K textuře jsem přidala přímo na špachtli kapku akrylové modré barvy.

Pak jsem u obou přání pokračovala nalepením krajek (části papírové krajky i hnědou a bílou textilní krajku). Okraje jsem opatinovala pomocí hnědé distress podušky a jde se na šití. Také na propichování papíru používáte obyčejné kružítko? Doporučuji. ;)
V domácích zásobách jsem měla schovaný "na horší časy" proužek akvarelového papíru, který už byl nabarvený domodra, z toho jsem vysekla na BigShotu peříčka.
Na první přání jsem pak využila vlajku z vellumu, vlajku s motýlky ze sady papírových výseků (BoBunny Enchanted Garden Noteworthy), před obšíváním okrajů jsem přichytila vellum i některé další prvky washi páskou - čistě prakticky, aby se mi jednotlivé části nerozutíkaly bez dovolení po čtvrtce. 

A nesmí chybět ještě drobná ozdoba - třpytivé enamelky, případně jako u druhého přání krystal a krásná kovová svorka a také text vytvořený otiskem razítek.

Materiál použitý z e-shopu ScrapArt:
akvarelové čtvrtky Watercolor Paper Pad
plastová šablona
texturovací pasta (Finnabair White Crackle)
Distress Ink Pad (Vintage photo)
papírové výseky BoBunny (Enchanted Garden Noteworthy)
 enamelky (sada Orange Shimmer)
samolepicí krystaly zlaté
  kovová svorka (Prima marketing – sada Cartographer)

Žádné komentáře:

Okomentovat